Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за електрониката на стъклата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за електрониката на стъклата

Здравейте момчета ! Имам странен (поне за мен) проблем с електрониката на стъклата и по точно тяхното отваряне и затваряне. Първоначално като взех колата прозорците се сваляха плавно и затварянето беше същото.Когато са отворени до средата да кажем и сляза от колата и я затворя се вдигат до горе. Като задържа отварянето на дистанционния ключ се спускат и двете. Това беше в началото След това отварянето и затварянето с ключа изчезна, а стъклата започнаха да се свалят и вдигат на степени (интервали) и като затворя вратата с отворен прозорец се вдига само 1 степен. Сега пък дясното се вдига и сваля плавно я лявото на степени и с ключа мога само да ги свалям. Общо взето моля ако има някой който разбира от това или поне си е играл по същия начин да ми каже има ли някакви комбинации на ключа или нещо правя което променя цялото това нещо. Благодаря предварително !
    Не знам дали има значение , но колата е GT.
    GT

Колега може да имат нужда да се обучат, ако си разкачал акумулатора от там може да е . Ако не ... може да ти се наложи смяна на модула.
    Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
    Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Правена ли е някаква интервенция с компютър? Така става като се обучи модула за стъклата че е с сензор за притискане, а то да няма.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
      ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Ами до колкото знам не е правена интервенция с компютър или каквато и да е. Сега пробвах с ключа като излеза да задържа на отворено за 10-15 сек. , падат стъклата плавно и 2те ! После като задържа да се затварят се затвориха и 2те без проблеми, след това се качих и отново си действаха плавно и 2 та прозореца, но след това пак стана нещо и тези функции ги изпълнява само левия Аз си мисля че има някаква комбинация при въвеждане и запаметяване или не знам и аз какво става
        GT

Comment

Пробвай всяко стъкло.....с бутона на вратата...три пъти го отвори на пълно и го затвори....
          п.п.имах проблем с една Вектра така и по този начин се оправи....но при мен, след като се затвори стъклото...автоматично се връщаше четири пръста надолу...и след тази операция се нормализира..
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

на вратите трябва да имаш куплунг за врезка м/у вратаса и купето, ако прави лош контакт може един път да работят нормално друг път не. Напръскай ги с контактен спрей

Comment

Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
              Колега може да имат нужда да се обучат, ако си разкачал акумулатора от там може да е . Ако не ... може да ти се наложи смяна на модула.
              А именно: сваляш джама до долу и задържаш над 5 секунди. После го вдигаш до горе и пак задържаш над 5 секунди.
              Повтаряш процедурата и за другия джам.
              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Working...
              X